Gekkenwerk.org

a journey through the United States of America

Suiker

March16

We zijn wat betreft de geschiedenis van de VS geschoold in Washington, DC. Onze mening over de burgeroorlog is gevormd door een helder verhaal van goed en slecht, verteld door het Noorden. Vandaag werd ons tijdens de rondleiding op suikerplantage Oak Alley duidelijk dat men in de Zuidelijke staten de geschiedenis heel anders ziet. Eigenlijk vinden ze nog steeds dat de confederates veel onrecht is aangedaan. Het einde van de burgeroorlog betekende in ieder geval het einde van de plantages. Niet omdat de slavernij afgeschaft was, maar omdat de rijke plantage eigenaren de herstelbetalingen niet op konden opbrengen en gedwongen werden tot verkoop. [Plaatjes]

posted under Louisiana, Uncategorised

Email will not be published

Website example

Your Comment: