Gekkenwerk.org

a journey through the United States of America

Taos Pueblo

April21

Sinds de ontwikkeling van de mens op aarde wonen er pueblo indianen in Taos. Niet zoals Hollywood ons wil doen geloven in tipi’s maar in echte huizen van adobe, vroeger met de toegang in het dak, tegenwoordig met een gewone deur. De oudste huizen, die kunstig gestapeld zijn, zijn zo’n 1000 jaar oud wat ze tot de oudste in de US maakt (deze dus ook al 😉 ). Taos Pueblo is niet alleen bijzonder omdat het altijd bewoond is geweest maar ook omdat men er altijd op traditionele wijze heeft geleefd, je bezoekt daarom een levend museum wat het ook wel ongemakkelijk maakt. Deze Pueblo zijn wel op een heel mooi stukje aarde neergezet, tussen de uitlopers van de Rocky Mountains en het Colorado plateau in het stroomgebied van de Rio Grande. [Plaatjes]

Email will not be published

Website example

Your Comment: