Gekkenwerk.org

A road trip through USA

Oregon Oyster Farms

June11

Jaren geleden reden wij in Griekenland langs een kilometerslange rij van tractoren waarmee de plaatselijke boeren hun tomaten naar de fabriek brachten. Vanaf dat moment probeer ik me voor te stellen hoeveel tomaten Heinz per dag nodig heeft voor haar 57 variƫteiten. In heel Amerika word vrij veel kreeft, krab, garnaal, oesters en crawfish gegeten, de kreeft komt onveranderd uit Maine. Met het tomatenvraagstuk in het achterhoofd vraag ik me dan af hoeveel lobsters (kreeft) er dan wel niet dagelijks worden gevangen, en waar die dan tot die tijd rondwandelen? Voor de oester hebben we het mysterie vandaag opgelost, die groeit op de boerderij. Net als de tomaat. [Plaatjes]

posted under Oregon, Uncategorised

You must be logged in to post a comment.