Gekkenwerk.org

A road trip through USA

Electrische auto

July7

In de hoogtijdagen van de trek naar het westen was Studebaker met een marktaandeel van 25% een grote naam in huifkarren. John M. Studebaker zag de komst van de benzine aangedreven auto als een tijdelijke gekte, ze zijn tenslotte “onhandig, gevaarlijk, lawaaiig, bruut, stinkend, onbetrouwbaar” en een ergenis voor iedereen. Samen met Edison ontwikkelde Studebaker een elektrische auto die gelanceerd werd in 1902 en met een topsnelheid van 21 mijl per uur en een actieradius van 40 mijl ging deze auto toch harder, en verder, dan een paard aangedreven voertuig. Dat de benzine auto destijds meer verkocht verbaasd mij niets, maar dat we in 110 jaar zo weinig progressie gemaakt hebben met de elektrische auto wel. Zou de ontwikkeling met een Higgs deeltje er bij sneller gaan ? [Plaatjes]

posted under Indiana, Uncategorised

You must be logged in to post a comment.