Gekkenwerk.org

a journey through the United States of America

Mammoth caves

March22

Toen ik thuis achter de iMac zat om deze trip een beetje voor te bereiden kwam ik Mammoth caves tegen. Maar ja, een grot…. Did that, been there, seen that denk je dan, maar wel een Unesco werelderfgoed site, en met 390 mijl ook nog eens de langste grot ter wereld. Deze grot is heel on-Amerikaans; je kunt er zomaar je hoofd stoten tegen het plafond, zonder waarschuwing struikelen over de keien, uitglijden over de gladde moddervloer en serieus nat worden door een ondergrondse waterval. Kruipdoor, sluipdoor, echt erg leuk. Aardedonker, dus de foto’s zijn niet heel bijzonder vandaag. Ook aardig om te weten is dat de firma Dupont, een van de grootste bedrijven ter wereld, in deze grot begonnen is. De revolutie had kruit nodig en Dupont maakte dat met behulp van vele leaseslaven. De mammoeten zijn echter al lang geleden verdwenen. [Plaatjes]

posted under Kentucky, Uncategorised

Email will not be published

Website example

Your Comment: