Gekkenwerk.org

A road trip through USA
Browsing Uncategorized

dar poeta di archi

January3

OK. Laten we eerlijk zijn. Wat zijn de kansen dat je je trouwring verliest in Rome, en dan die dan binnen 24 uur weer terug vind in een pizza restaurant in Trastevere met de naam Dar Poeta? Toch echt is dat een waar gebeurd verhaal op nieuwjaarsdag 2020.

De ring was waarschijnlijk ergens in Rome van mijn vinger gegleden bij het ontdoen van de handschoen, overdag is het hier in Rome best fijn, maar ‘s-nachts is het met 0 graden heel erg fris.

Bij navraag bij pizza restarurant Dar Poeta, we hadden daar op 1 januari immers een heerlijke pizza carbonara en salade gegeten, dacht de serveerster dat ze ons wel kon helpen. En zowaar, ik kon het eigenlijk niet geloven, lag daar de vermiste ring, naast de kassa, gevonden in het restaurant.

Zou het dan geholpen hebben dat we ons aangepast hebben aan de Italiaanse traditie rood ondergoed te dragen tijdens oud en nieuw?

[plaatjes]

2020

January1

Trenitalia

January4

Vanaf Roma Fiumicino airport neem je de Leonardo Express naar Roma Termini, het trein- en busstation in hartje Rome. Super makkelijk, want het wijst zich vanzelf en een kaartje van €8,00 koop je bij de kiosk aan het begin van de lijn. Een half uurtje later sta je midden en de hectiek van Rome. Terug gaat bijna net zo gemakkelijk, zou je zeggen, bijna, want de ticket automaat is niet heel gebruiksvriendelijk. Toen we weer twee kaartjes van €8,00 hadden gekocht kwam de verassing, van Roma naar Fiumicino is eerste klas volgens de conductrice, en dat kost €14,00 pp. Maar via de trein naar Pisa en een overstap op Trastevere zou het allemaal goedkomen. Toch maar in de Leonardo Express gestapt waar we, net als op de heenweg, niet gecontroleerd zijn. Uiteindelijk dus toch €32,00 teveel uitgegeven.

Franciscus

January1

Drie keer is scheepsrecht; tijdens twee eerdere bezoeken aan Rome troffen we de Friezenkerk, de Nederlandse kerk waar paus Franciscus vanuit zijn werkkamer over waakt, steeds gesloten, en deze keer was hij/zij geopend. Wel een beetje doorlopen want heel vaak komt dat niet voor. Best jammer eigenlijk, want de Friezenkerk heeft ook een mooie scala ( trap ) waarop gelovigen de kerk met zere knieën kunnen betreden. ‘s avonds erg veel daklozen in Vaticaanstad overigens, goed dat Franciscus daar ook een beetje op let.

2017

January1

Fijn Nieuwjaar. Dit jaar hopelijk meer berichtjes dan vorig jaar.

Cannabus

July28

In de staat Washington is cannabis gelegaliseerd en zo heeft een Amerikaanse staat een liberalere wetgeving dan Nederland. In Seattle hebben we de cannabus en de weedbus gezien. Ondernemersgeest verruimend ?

Vrije markt

July28

Ongeveer sinds 1853 toen Strauss de spijkerbroek voor de mijnwerkers uitvond, bestaat de Levi’s 501. Wat betreft model door de vele decennia heen nauwelijks gewijzigd en nog steeds met knopen, net als in 1853. Een 501 is een 501, overal ter wereld. Behalve de prijs dan, die scheelt nogal. Een 501 kost in Nederland €89,95 inclusief 21% BTW, in Seattle hebben we vandaag €40,90 betaald, incl. 9% BTW. Hoeveel 501 jeans passen er eigenlijk in een zee container ?

2014

January1

iPhone on iCubes

August6

A bummer, the iPhone fell into the melting water of our “fridge”, right between the ice cubes. And I didn’t even notice it until I could not find it, so it has been under water for a couple of minutes 🙁 Good for the phone because now it has a life of its own, but unfortunately is does not allow us to use it anymore ;-( No phone for a couple of weeks, wow, that’s an amazing experiment…

Waar is gekkenwerk in 2013?

December31

In 2013 blijven we plaatjes op gekkenwerk.org plaatsen. Volg ons hier. (updated!)

« Older Entries