Gekkenwerk.org

A road trip through USA
Browsing Missouri

From Carthage to Tulsa

April7

De Route 66 is in Oklahoma echt veranderd in spoorzoeken voor gevorderden, waar in Missouri de weg netjes bewegwijzerd is vind je hier vele mijlen geen enkele aanwijzing. Zelfs bewegwijzering naar een volgend dorp ontbreekt. Een dandan (navigatie) is hier wel heel erg handig.
Vandaag ondanks de regen toch, kort, veel Route 66 memorabilia gezien. [Plaatjes]

The Lorax Journey 2

April6

Een echt hoogtepunt van Route 66 tot nog toe is de drive-in bioscoop in Carthage, Missouri. We vielen vandaag met onze neus in de boter aangezien het de eerste draaidag was. Voor 5 US$ per persoon krijg je twee films op een groot scherm, geluid op de 106.5 FM, een parkeerplaats en een prachtige sterrenhemel. [Plaatjes]

Route 66

April5

Voor diegenen die blijven beweren dat de USA één groot openluchtmuseum is; dat klopt in ieder geval voor Route 66. Historic Route 66 voert langs de oude route van the ‘Mother Road’, voor zover mogelijk omdat Route 66 niet meer bestaat en als weg ook niet meer op de kaarten staat. Motels, benzinepompen, trading posts en verder alles waar je route 66 op kunt zetten brengen je 50 jaar terug in de tijd. Route 66 is geen weg meer, maar een attractie op zich.
En voor de muzikale liefhebber die mee wil zingen tijdens de reis:
ROUTE 66
Well if you ever plan to motor west
Just take my way that’s the highway that’s the best
Get your kicks on Route 66
Well it winds from Chicago to L.A.
More than 2000 miles all the way
Get your kicks on Route 66
Well goes from St. Louie down to Missouri
Oklahoma City looks oh so pretty
You’ll see Amarillo and Gallup, New Mexico
Flagstaff, Arizona don’t forget Winona
Kingman, Barstow, San Bernadino
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
Voor wie nog wat oefening nodig heeft: [Filmpje]

Meramec Caves

April5

Jesse James maakt kennis met de Meramec Caves in de Amerikaanse burgeroorlog, de Union had in deze grot een kruit-fabriek en opslag, de bende van Jesse wist daar wel raad mee. De verovering van deze grot, en het feit dat hij alleen van de rijken stal maakt Jesse een lokale held die vreemd genoeg als outlaw de geschiedenisboeken in gegaan is 😉 Jesse en zijn bende gebruikten Meramec Caves later als schuilplaats waar hij o.a. buit van een beroving en paarden verstopte. In de begintijd van route 66 kon je je auto in een grot parkeren zodat de motor wat kon afkoelen op een warme dag. Sinds die dagen worden er ook rondleidingen gegeven. [Plaatjes].

Plaatjes

April5

Het zijn veel plaatjes geworden, en nog een dag te laat ook. Maar hier zijn ze dan, de vertraagde plaatjes van 4 april: [Plaatjes]

Saint Louis

April4

In Saint Louis is de kathedraal van de oude religie een beetje weggestopt in een buitenwijk terwijl die van de nieuwe religie, de sport, langs de belangrijke toegangswegen down town staan. De kerk is zo fraai door Tiffany versierd dat paus Johannes Paulus II deze Cathedral Basilica of Saint Louis met een bezoek vereerd heeft.
Omdat ook de GRATIS dierentuin van St. Louis veel foto’s heeft opgeleverd worden het vandaag twee sets op Flickr.

Gateway to the west

April3

Bijna als een letterlijke poort naar het westen staat op de oevers van de Mississippi de Gateway Arch. Als je St. Louis vanuit oostelijke richting nadert zie dit imponerende bouwwerk, dat bijna twee domtorens hoog is, al vanaf ver aan de horizon opdoemen.
St. Louis is voor ons het punt waar we historic route 66 proberen te vinden op weg naar Californië. Petra heet nu Lewis, ik Clark. Oplossingen voor dit raadseltje kun je sturen naar Postbus 740, 3700 AS in Zeist. tav Lewis & Clark. [Plaatjes]