Gekkenwerk.org

A road trip through USA
Browsing Maine

Later KOA

August2

Kamperen en internet blijft een moeizame combinatie, een e-mail lezen of een nieuw berichtje op de site plaatsen lukt nog wel, een paar foto’s op de site zetten is een stuk lastiger. Eigenlijk altijd zonde van de tijd, want je probeert het toch. Wat een feest vandaag 😉 , 6 dagen tegelijkertijd.
[Plaatjes]
En een filmpje!

Carriage roads

August1

Geen kwaad woord over de Rockefellers, zonder de Standard Oil dollars van de Rockefellers was er niet veel terecht gekomen van al die mooie nationale parken. Toch komt het vreemd over als de man die het monopolie heeft op benzine op zijn eigen landgoed auto’s verbied en 57 mijl weg en 17 mooie granieten bruggen laat aanleggen voor paard en wagen. Inmiddels geschonken aan de national park service, dat dan weer wel.
[Plaatjes]

Dear Lobbie

July31

Lobster komt uit Maine, dat weet iedereen. In Massachusetts sputtert er nog wel eens iemand dat ze vroeger zo het strand opliepen, maar tegenwoordig komen ze uit Maine. Gulf of Maine om precies te zijn, wij noemen dat de Atlantische oceaan 😉 Hoewel je in heel Amerika lobster uit Maine eet, komen ze vaak uit Canada zodat ze er hier mee blijven zitten en de lobster lekker, en lekker goedkoop is. Vanavond betaalden wij $9,- voor een hele gekookte lobster. Verser en lekkerder kun je ze niet krijgen. Sorry Lobbie.
[Plaatjes]

Time of the season

July30

In Nederland vertalen we “Indian Summer” vaak naar ouwewijvenzomer, een periode van warmte in het najaar. In New England bedoelen ze er de herfstkleuren mee waar deze streek zo beroemd om is. Er zijn zelfs sites van de VVV waarop je kunt zien wanneer je waar moet zijn om de mooiste kleurenpracht te bewonderen. Wij hadden vorig jaar het geluk dat de auto precies in de Indian Summer geleverd kon worden. Een foto van de auto op de Kancamagus hwy in herfstkleuren is op de site te vinden. Op weg naar het meest noord-oostelijke punt van onze reis hebben we bijna dezelfde foto gemaakt. Prachtig, echt zomer, en toch mis je de Indian Summer.