Gekkenwerk.org

A road trip through USA

Europa en bankieren

July24

Met de komst van de Euro is er veel veranderd in Europa, we hebben niet alleen het gemak van 1 munt, maar ook betalen met de betaalpas werkt sindsdien overal binnen de muntunie. Tenminste, zo is het een tijdje geweest. Het was ons al in 2015 opgevallen dat de Edeka, voor ons een belangrijke bron van Dornfelder, geen NL pinbetalingen meer accepteert. Blijkbaar heeft zo’n grensoverschrijdende betaling zo af en toe problemen want vandaag vroeg de Intermarche super in Chartres, FR de betaling nog een keer te doen omdat deze mislukt zou zijn. Na controle op de onvolprezen ING app bleek dat de betaling toch gelukt was en de Intermarche per saldo €21,00 te veel van onze rekening heeft afgeschreven. Een typisch gevalletje skimming lijkt me. De klachtencommissie heeft ons bezworen dat dit vaker gebeurd en dat het teveel betaalde morgenochtend terug gestort gaat worden.
Voor de eerste keer in deze serie: wordt vervolgd.
PS Intermarche zou wat ons betreft ook vervolgd mogen worden.

posted under Uncategorised

You must be logged in to post a comment.