Gekkenwerk.org

A road trip through USA

Louisiana voodoo charm

March15

Thomas Jefferson wilde in eerste instantie New Orleans kopen, maar kocht uiteindelijk het gebied ten westen van de Mississippi van de Fransen. Zowel Napoleon als Jefferson hadden geen idee wat precies bij deze transactie van eigenaar wisselde, behalve dat het goedkoop was. (3 cent per acre, bij elkaar toch een slordige 15 miljoen US$). Napoleon had het geld nodig voor zijn oorlogen o.a. tegen Engeland en Amerika was door deze “Louisiana purchase” in één klap twee keer zo groot geworden.
Ons reisdoel in Louisiana is natuurlijk New Orleans; De oorsprong van de Jazz en de stad van Katrina, voodoo en Mardi Grass. Een stad met een heel eigen bouwstijl, een stad met een eigen eetcultuur (cajun o.a. heerlijke crawfish), een stad vol bijzondere mensen en een stad waar bijna alles kan. Een stad die je echt zelf moet ervaren. Aan de Franse tijd heeft de belangrijkste toeristische wijk zijn naam te danken: French Quarter. Check vandaag zeker de [Plaatjes].

posted under Louisiana, Uncategorised
One Comment to

“Louisiana voodoo charm”

  1. Avatar March 16th, 2012 at 2:10 pm Wil Says:

    Lieve Petra,
    daar ben ik eindelijk weer! Wat een geweldige tijd hebben jullie!! neem er nog maar een half jaar bij om alles te verwerken,de foto’s weer en nog eens te bekijken!!Ben benieuwd,of jullie dit tempo gaan volhouden!!blijf genieten!! liefs,Wil.


You must be logged in to post a comment.